«Σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι για τον Μπιανκί»

Μετά το ατύχημα που είχε στο ιαπωνικό Grand Prix κάνει λόγο η ανακοίνωση της FIA. 

Στο χειρουργείο ο Γάλλος πιλότος της Marussia.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Ζιλ
Μπιανκί. Ο Γάλλος πιλότος είχε σοβαρό ατύχημα, το οποίο και οδήγησε στη διακοπή του ιαπωνικού Grand Prix. Υποβάλλεται σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, όπου σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της FIA φέρει πολλαπλά τραύματα.

Η επίσημη ενημέρωση για τις συνθήκες του ατυχήματος και την κατάσταση του 25χρονου πιλότου αναφέρει: «Στον 42ο γύρο ο Άντριαν Σούτιλ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και χτύπησε στις μπαριέρες στη στροφή εφτά. Οι αγωνοδίκες όρισαν καθεστώς κίτρινης σημαίας πριν τη στροφή για να ενημερώσουν τους πιλότους για το ατύχημα. Ένας γερανός βρέθηκε στο σημείο για να απομακρύνει το μονοθέσιο και να το μεταφέρει σε ένα ασφαλές μέρος.

Ενώ ήταν σε εξέλιξη, ο οδηγός του μονοθεσίου ‘17’, Ζιλ Μπιανκί, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, βγήκε εκτός πίστας και χτύπησε στον γερανό. Με το που οι άνθρωποι της πίστας διαπίστωσαν ότι ο πιλότος έχει τραυματιστεί, πήγε στο σημείο η ομάδα γιατρών, καθώς επίσης και το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στο σημείο πήγε και ασθενοφόρο. Έβγαλαν τον πιλότο από το μονοθέσιο, τον μετέφεραν στο ιατρικό κέντρο της πίστας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Mie General.

Η ακτινογραφία έδειξε ότι υποφέρει από πολλά σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Μετά από αυτό θα μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Το νοσοκομείο θα ενημερώσει μόλις υπάρχουν πληροφορίες
».

Πηγή : sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...