Οι μάγκες που δεν είπαν ποτέ όχι στην Εθνική

Δέκα χρόνια Εθνική ομάδα έγραψε στο twitter του ο Νίκος Ζήσης… 

Λάθος. Δέκα χρόνια Εθνική ομάδα ανδρών έπρεπε να γράψει. Γιατί στην Εθνική ομάδα είναι από το 1999…

Δεκαπέντε (15) χρόνια Εθνική ομάδα έπρεπε να γράψει. Χωρίς σταματημό, χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση.

Στο Ηράκλειο, θαυμάσαμε την Εθνική Τουρκίας, που για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ κάτω των 20. Ακριβώς πριν από 12 χρόνια, έγινε το πρώτο τουρνουά u20 και τότε η Ελλάδα πήρε το χρυσό. Οι γεννημένοι το 1982 και το 1983 έφεραν την Εθνική στην πρώτη θέση, σε μια φουρνιά που για να λέμε την αλήθεια, ελάχιστοι πίστευαν. Οι περισσότερες ελπίδες διάκρισης τότε, ήταν στους 84ηδες και 85ηδες (Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος, Βουγιούκας, Σχορτσανίτης, Μαυροκεφαλίδης, Περπέρογλου κλπ.).

Ο Νίκος Ζήσης ήταν εκεί και οδήγησε την Εθνική στο χρυσό, έχοντας στο πλάι του τον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιάννη Μπουρούση, τον Κώστα Καϊμακόγλου και τους υπόλοιπους.Αποδείχθηκε πως τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Οι 82ρηδες και οι 83ηδες έκαναν μεγαλύτερη καριέρα και είναι τα στηρίγματα αυτής της Εθνικής. Ο Σπανούλης, βέβαια, λείπει για δεύτερη φορά, αλλά οι υπόλοιποι δεν έχουν απουσιάσει ποτέ σε κάλεσμα. Βέβαια δεν μπαίνουν όλοι στην ίδια ζυγαριά, γιατί ο Καϊμακόγλου έγινε μέλος της Εθνικής ανδρών το 2009. Αλλά ο Ζήσης είναι στην ομάδα από το 2004, ο Μπουρούσης από το 2005, απλά δεν ήταν στην 12αδα το 2006.

Ο Ζήσης και ο Μπουρούσης είναι το παράδειγμα προς όλους τους Ελληνες αθλητές, όχι μόνο τους μπασκετμπολίστες. Οπως φυσικά είναι και ο Αντώνης Φώτσης, που όμως δεν κλήθηκε, όντας πλέον 33 ετών. Αν του έλεγαν όμως να συμμετάσχει στην προσπάθεια, θα ήταν ο πρώτος που θα έμπαινε στο πούλμαν…

Αυτά τα λέμε γιατί βλέπουμε συνεχώς να υπάρχουν αρνήσεις και περίεργες συμπεριφορές. Δυστυχώς, κάποιοι βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την Εθνική, παρότι η πλειοψηφία πέρασε από τις μικρές Εθνικές και στη συνέχεια έκανε καριέρα… Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει απ” όλα αυτά; Σίγουρα πάντως χαμένος δεν έχει βγει κανείς από τις Εθνικές ομάδες… Κανείς.

Αλλά φτάνει ως εδώ με τους απόντες. Η προετοιμασία της Εθνικής αρχίζει και μας νοιάζουν πλέον μόνο όσοι δίνουν το παρών… Αυτοί είναι οι μεγάλοι μάγκες, με πρώτους και καλύτερους τους Ζήση και Μπουρούση…

Πηγή : superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...