Βγαίνει από την εντατική ο Μίκαελ Σουμάχερ

Θα μετακινηθεί από τη μονάδα εντατικής θεραπείας σε θάλαμο αποκατάστασης 

Αν αυτό αληθεύει, τότε ο 45χρονος Σουμάχερ βρίσκεται εκτός κινδύνου, αν και παραμένει αμφίβολο το επίπεδο της προόδου που έχει
σημειωθεί, γράφει η Daily Mail.

Η νέα είδηση έρχεται τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωση των γιατρών για την προσπάθεια αφύπνισης από το τεχνητό κώμα που είχε μπει μετά το ατύχημά του κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε πως αν επρόκειτο να ξυπνήσει, θα το είχε ήδη κάνει.

Οι ιατρικές πηγές πάντα έλεγαν ότι θα ερχόταν μια στιγμή που θα έπρεπε να ενημερώσουν τη σύζυγό του Κορίνα, τον αδερφό του Ραλφ και τον πατέρα του Ρολφ, ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω γι' αυτόν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στην πτέρυγα αποκατάστασης, θα συνεχίσει να λαμβάνει την ίδια θεραπεία που περιλαμβάνει καθημερινό μασάζ για τόνωση των μυών, αλλά οι γιατροί δεν αναμένουν σημαντικές βελτιώσεις – τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα – στην κατάστασή του.

«Η μεταφορά του Σουμάχερ σε μια ειδική κλινική αποκατάστασης ετοιμάζεται και οι πιθανότητες πλήρους αποκατάστασης έχουν μειωθεί» γράφει το δημοφιλές εβδομαδιαίο περιοδικό της Γερμανίας, Bunte. Η εκπρόσωπος του Σουμάχερ πάντως δεν έχει απαντήσει στο άρθρο.

Την ίδια ώρα, η Abendzeitung του Μονάχου, επικαλούμενη ανώνυμες ιατρικές πηγές, ανέφερε πως ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 έχει ήδη μετακινηθεί σε άλλη πτέρυγα εντός του νοσοκομείου.

Έχουν περάσει πάνω από 5 μήνες από το τραγικό ατύχημα του Σουμάχερ στις πλαγιές της Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων. Η οικογένεια του πρωταθλητή και η εκπρόσωπός του μίλησαν για τελευταία φορά για την κατάσταση της υγείας του στα μέσα Απριλίου, δηλώνοντας πως ο Γερμανός άσος της Φόρμουλα 1 «έχει στιγμές αφύπνισης και συνείδησης». Έκτοτε δεν υπήρξαν άλλες ενημερώσεις, τροφοδοτώντας τις εικασίες πως δε θα αναρρώσει πλήρως.

Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...